ΕΜΕΙΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ

ΜΑΖΙ

Μπορουμε να το καταφερουμε.

Στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό FREE&UNION βλέπουμε τον εαυτό μας ως το στοιχείο που συνδέει το γενικό κοινό, τους πολιτικούς τους εκπροσώπους και έναν κύκλο εταιρειών και οργανισμών. Επιπλέον, όλα τα έργα μας ακολουθούν σαφείς αρχές και έννοιες, βασισμένες στη Βιώσιμη Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, όπως ορίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Δημήτριος Παπαδόπουλος και ο Κωνσταντίνος Χατζής – σκέιτερς και ιδρυτές  του μη κερδοσκοπικού οργανισμού FREE&UNION έχουν  αποστολή τους να βοηθούν αυτήν την κοινότητα – τόσο παιδιά όσο και γονείς. Βοηθάμε τις κοινότητες να δημιουργήσουν ασφαλείς δημόσια skateparks για τα παιδιά και τη νεολαία μας. Επομένως, προτιμούμε έργα που έχουν ισχυρή συμμετοχή της κοινότητας, χορηγίες από τη βάση και υποστήριξη από τους σκέιτερς, τους γονείς και τους τοπικούς ηγέτες. Ο κοινός μας στόχος είναι να δώσουμε σε αυτήν την κοινότητα την ευκαιρία να απολαύσει (ή να έχει πρόσβαση) στη δημιουργικότητα  και στα κοινωνικά οφέλη που προσφέρει το skatepark.

Το όραμα μας

και Η Δέσμευσή μας

Ένας Παράδεισος του Skateboarding για Όλους

Η Ελλάδα είναι ένα έθνος γνωστό για την πλούσια ιστορία και το ζωηρό πολιτισμό της, αλλά την βλέπουμε επίσης ως ένα μέρος όπου το skateboarding μπορεί να ανθίσει. Το skateboarding είναι περισσότερο από απλά ένα άθλημα. Είναι μια καλλιτεχνική έκφραση, ένα μέσο αυτο-έκφρασης και ένας τρόπος ζωής. Πιστεύουμε ότι παρέχοντας προσβάσιμα SKATEPARKS, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις ζωές των ανθρώπων στις κοινότητές μας και να τους προσφέρουμε έναν χώρο για δημιουργικότητα, φυσική δραστηριότητα και κοινωνική συντροφικότητα.

Ενδυναμώνοντας τις Κοινότητες μέσω του Skateboarding

Στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό FREE&UNION, πιστεύουμε στη μετασχηματιστική δύναμη του skateboarding. Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα όπου όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή προέλευσης, έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και δυναμικά δημόσια SKATEPARKS. Η αποστολή μας είναι σαφής: να χτίσουμε αυτά τα SKATEPARKS και να προωθήσουμε μια αίσθηση ενότητας και κοινότητας μέσα από τη χαρά του skateboarding.

Κατασκευάζοντας Δημόσια Skateparks

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός FREE&UNION είναι αφοσιωμένος  στο να κάνει το skateboarding προσβάσιμο σε όλους τους Έλληνες. Δουλεύουμε ακούραστα για τον σχεδιασμό και την κατασκευή δημόσιων SKATEPARKS που πληρούν διεθνείς προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας ασφάλεια και ποιότητα για skateboarders όλων των επιπέδων. Τα πάρκα μας δεν είναι απλά σκυρόδεμα. Είναι δυναμικά κέντρα δραστηριότητας, όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να μάθουν, να μοιραστούν και να αναπτυχθούν.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάνουμε διάκριση μεταξύ Φυσικού Περιβάλλοντος και Κτισμένου Περιβάλλοντος, τα οποία και τα δύο παίζουν ζωτικό ρόλο για την κατάλληλη ανάπτυξη του δημόσιου μας skatepark. Ως εκ τούτου, ενσωματώνουμε την ιδέα ενός πάρκου επιστήμης και τεχνολογίας (ΕΤΠ). Προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα μέρος όπου η γνώση μπορεί να μοιραστεί, οι καινοτομίες να προωθηθούν και τα αποτελέσματα της έρευνας να προχωρήσουν σε εφαρμόσιμα εμπορικά προϊόντα. Συμβάλλοντας στην εθνική οικονομική ανάπτυξη, προάγοντας τον σχηματισμό νέων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και προσελκύοντας ξένες επενδύσεις και προωθώντας τις εξαγωγές.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Εδώ αναφερόμαστε στη δυνατότητα να υπάρχουμε συνεχώς – ένας διαρκής διαδικασία διατήρησης της αλλαγής σε μια ομοιόσταση. Ένα ισορροπημένο περιβάλλον, στο οποίο η συνειδητή χρήση υλικών και πόρων, ο καθορισμός επενδύσεων, ο προσανατολισμός της τεχνολογικής ανάπτυξης και η θεσμική αλλαγή είναι όλα σε αρμονία. Με σκοπό να βελτιωθεί τόσο η τρέχουσα όσο και η μελλοντική δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι ανθρώπινες ανάγκες και φιλοδοξίες.

ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Επισημαίνουμε τη σημασία της υγείας του περιβάλλοντος, της σωματικής υγείας, της κοινωνικής υγείας, της συναισθηματικής υγείας, της διανοητικής υγείας και της πνευματικής υγείας, καθώς και της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας. Η εκπαίδευση παρέχει στα άτομα, στις ομάδες και στις κοινότητες την ευκαιρία να αποκτήσουν πληροφορίες και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να λαμβάνουν ποιοτικές αποφάσεις για την υγεία τους. Επιπλέον, προωθούμε την κανονιστική ασφάλεια. Αυτό επιτυγχάνεται όταν το δημόσιο μας skatepark πληροί τα εφαρμόσιμα πρότυπα και πρακτικές για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τα αντικειμενικά μέτρα ασφάλειας για παιδιά και νέους.

Ελάτε μαζί μας να διαμορφώσουμε το μέλλον.

Στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό FREE&UNION, βλέπουμε το skateboarding ως ένα εργαλείο για θετική αλλαγή. Είναι ένα εργαλείο για προσωπική ανάπτυξη, δημιουργία κοινότητας και ενδυνάμωση. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα όπου κάθε πόλη και κωμόπολη θα έχει ένα SKATEPARK παγκόσμιας κλάσης, και όπου το skateboarding θα είναι πηγή υπερηφάνειας και χαράς για όλους.

Ελάτε μαζί μας στο ταξίδι μας για την ενδυνάμωση των κοινοτήτων μέσω του skateboarding. Μαζί, θα κυλήσουμε προς ένα φωτεινότερο μέλλον για την Ελλάδα, ένα SKATEPARK κάθε φορά.

Θέλετε να συμμετέχετε;

Βοηθάμε στη διαμόρφωσει και την ενδυνάμωση των κοινοτήτων μας.

Σχετικά με εμάς

Καλώς ήρθατε στον FREE&UNION, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αφοσιώνεται με πάθος στη δημιουργία και βελτίωση δημόσιων skateparks σε όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε με το όραμα της μεταμόρφωσης των αστικών χώρων σε δυναμικά κέντρα αναψυχής, αυτο-έκφρασης και εμπλοκής της κοινότητας, ο FREE&UNION προσπαθεί να έχει διαρκή επίδραση στον πολιτισμικό και φυσικό τοπίο της χώρας μας.

Η αποστολή μας

Στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό FREE&UNION, η αποστολή μας είναι σαφής – να προωθήσουμε μια κουλτούρα ανοχής, δημιουργικότητας και φυσικής ευημερίας μέσω της ανάπτυξης δημόσιων skateparks. Πιστεύουμε ότι το skateboarding είναι περισσότερο από ένα απλό άθλημα. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο για προσωπική ανάπτυξη, δημιουργία κοινότητας και θετική κοινωνική αλλαγή. Η δέσμευσή μας είναι να παρέχουμε προσιτούς και δυναμικούς χώρους όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών και προελεύσεων μπορούν να συναντηθούν, να μοιραστούν εμπειρίες και να εκφραστούν μέσω της τέχνης του skateboarding.

Το όραμα μας

Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα όπου κάθε γειτονιά διαθέτει ένα δυναμικό δημόσιο skatepark, που συμβάλλει στην ευημερία και τη σύνδεση των κατοίκων της. Ο FREE&UNION ονειρεύεται ένα έθνος όπου ο θόρυβος των ρόδων του skateboard είναι συνώνυμο με τη δυναμική της κοινότητας, τη δημιουργικότητα και το πνεύμα της ελευθερίας. Ελάτε μαζί μας στην αποστολή μας να κυλήσουμε προς ένα μέλλον όπου τα δημόσια skateparks δεν είναι μόνο χώροι για skateboarding αλλά και καταλύτες για θετική αλλαγή.

Εμπνεουμε & μυηουμε

Παρουσιάσαμε την ιδέα του skatepark στην τοπική μας κυβέρνηση και

συνεργαζόμαστε με την πόλη για να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις

και να πληρούμε τις απαιτήσεις κατά τη διαδικασία. Ορίζουμε ποιοι άνθρωποι,

οργανισμοί και αρχές πρέπει να ενημερωθούν και ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη ενός δημόσιου skatepark.

Συνδεουμε & χρηματοδοτουμε

Συντονιζόμαστε με την πόλη, αναμένουμε ενδιαφέρον και υποστήριξη από

την τοπική κυβέρνηση, το γενικό κοινό, τις τοπικές επιχειρήσεις και άλλους

τοπικούς οργανισμούς. Η προσέγγισή μας για την χρηματοδότηση είναι να ξεκινήσουμε με τα βασικά, όπως οι στρατηγικές από τη βάση και να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερες δωρεές και επιχορηγήσεις. Μας αρέσει να συζητάμε με τους ανθρώπους, ακόμα και αν πρόκειται για χρήματα.

Δημιουργουμε & χτιζουμε

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του skatepark είναι η φάση της ανάπτυξης όπου βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα του σχεδιασμού και της χρηματοδότησής μας. Αν όλα πάνε καλά, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα skatepark που ανταποκρίνεται ή ακόμη και υπερβαίνει τις προσδοκίες μας. Υπάρχουν κανόνες και νομικοί κανονισμοί για να αποτρέψουν τη διαφθορά και να εξασφαλίσουν ότι ο δημόσιος τομέας παίρνει την καλύτερη αξία για τα χρήματα των φορολογουμένων.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ