Το #ConverseCityForests προσγειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη με μια τοιχογραφία που εστιάζει στα δικαιώματα. Οι δημιουργοί της είναι η street artist Σιμόνη Φοντάνα @simonifontana η οποία κατάγεται από την Κέρκυρα και ο Αργύρης Αρασλανίδης @argirisser graffiti street artist από τη Θεσσαλονίκη.

THE CITY FOREST PROJECT

Οι δρόμοι γεμίζουν με τέχνη από οικολογικές μπογιές.

Η νέα καμπάνια Converse City Forest βρίσκει τους καλύτερους τοιχογράφους του κόσμου και μαζί δημιουργούν τοιχογραφίες με θέμα το Breaking Barriers χρησιμοποιώντας βιώσιμες μπογιές που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα.

Με έμπνευση το ‘σπάσιμο των δεδομένων’ μιας γενιάς που ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον σε θέματα όπως το inclusivity, την ισότητα των φύλων, τον ρατσισμό και το diversity, οι τοιχογραφίες της Converse σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι φτιαγμένες από eco-friendly υλικά που αλληλεπιδρούν με το διοξείδιο του άνθρακα αφήνοντας έτσι θετικό αποτύπωμα. Η ΚΝΟxOUT βαφή χρησιμοποιεί το φως του ήλιου για να μειώσει τους επιβλαβείς ατμοσφαιρικούς ρύπους, καθαρίζοντας τον αέρα.

Η Converse πιστεύει ότι η προσωπική έκφραση και η τέχνη έχουν τη δύναμη να αντανακλούν τη σημερινή εποχή, να προκαλούν διάλογο και να χτίζουν γέφυρες ανάμεσά μας.

Οι τοιχογραφίες σε περιοχές με υψηλή ορατότητα κάθε πόλης είναι ένα δημόσιο κάλεσμα για πρόοδο και φέρνουν ένα νέο νόημα στη street art για να δημιουργήσουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

 

Ο τίτλος του mural είναι λOVE IS λOVE κι έχει σχέση με την ισότητα. Οι δυο ηρωίδες παλεύουν καθημερινά για τα δικαιώματα της εθνικότητας και της φυλετικής και σεξουαλικής ισότητας. Η εικαστική γραφή του έργου χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και μία σχεδόν παιδική αθωότητα,όπως και όλα τα έργα της καλλιτέχνιδος. Στην συγκεκριμένη παράσταση βλέπουμε τα πορτρέτα δύο γυναικών -υπερηρώων που περικλείονται από δυο φωτοστέφανα.

Λίγα λόγια των δημιουργών για το έργο τους:

Το σχολείο στο οποίο δημιουργήθηκε η τοιχογραφία είναι διαπολιτισμικό. Σίγουρα τα όρια που πρέπει να ξεπεράσουμε μέσα από την τέχνη είναι πράγματα που γενικότερα χρειάζονται σε όλο τον πλανήτη, όπως ισότητα των φύλων, οικολογία, πράγματα που είναι πάρα πολύ σημαντικά για την εξέλιξή μας σαν ανθρώπινο είδος και την προστασία του πλανήτη. Η τέχνη μπορεί να βοηθάει στο να περάσουμε μηνύματα στις κοινότητές μας, οπότε το graffiti και η street art είναι ένα κατεξοχήν παράδειγμα τέχνης η οποία προσπαθεί να περάσει μηνύματα στις κοινότητες.

Καθώς οι πόλεις ανοίγουν ξανά, η ελπίδα είναι ότι αυτές οι τοιχογραφίες θα μπορούν να αποτελούν ένα φωτεινό σημείο: προκαλώντας διάλογο για το ρόλο που παίζει η τέχνη στην καθημερινή μας ζωή στους δρόμους και προβάλλοντας ένα πιο βιώσιμο και δίκαιο μέλλον μέσω των μηνυμάτων που

εκπέμπουν οι τοπικοί δημιουργοί.

STAY TUNED για τα επόμενα City Forest Projects που ολοκληρώνονται σε λίγες μέρες!

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Converse City Forests δείτε το www.conversecityforests.com

MURAL4CAUSE

Η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε μία σειρά τοιχογραφιών σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν οικολογικά χρώματα καθαρισμού για την εξάλειψη επιβλαβών ουσιών όπως το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), οι φορμαλδεΰδες και τα αέρια, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα γύρω από τις τοιχογραφίες. Η βάση λάιμ του χρώματος απορροφά CO2, ενεργώντας παρόμοια με ένα δέντρο. Με αυτόν τον τρόπο, οποιαδήποτε επιφάνεια επικαλύπτεται με αυτήν γίνεται μια ενεργή επιφάνεια καθαρισμού του αέρα που βοηθά στην προστασία των ανθρώπων από επιβλαβείς ουσίες.

 

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός FREE&UNION σε συνεργασία με το καλητεχνικό γραφείο STREETATELIER, με αρωγό τον ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και χορηγό την CONVERSE που μέσο της παγκόσμιας δράσης που υλοποιεί CONVERSE CITY FORESTS πραγματοποίησαν μια τοιχογραφία στο σχολείο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Χρησιμοποιήθηκαν οικολογικά καινοτόμα χρώματα με ευεργετικές ιδιότητες και περνάει μηνύματα σε σχέση με την βιωσιμότητα. Η Επιφάνια που κάλυψε η τοιχογραφία επιδρά το ίδιο με 122 δέντρα.

Ευχαριστούμε πολύ το σχολείο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και τον διευθυντή κύριο Χρήστο Καραμπέρη, τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κύριο Μάκη Κυριζίδη, την αντιδήμαρχο παιδείας κυρία Ιωάννα Κοσμοπούλου και τον δήμαρχο Κύριο Κωσταντίνο Ζέρβα που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα μας ώστε να υλοποιήσουμε την τοιχογραφία.

#CONVERSECITYFORESTS #CONVERSEALLSTAR #PAINTSFORTHEGREENGENERATION #GRAPHENSTONE #SIMONIFONTANA #SER #STREETATELIER #MURAL #MURAL4CAUSE #ART #ART4CAUSE #WEHAVETHEWHEEL #FREEANDUNION #BETTERFUTURE #DIMOSTHESSALONIKIS #KYRIZIDIS #IOANNAKOSMOPOULOU #KZERVAS 

Previous PostNext Post

Related Posts

NOW 4 TOMMOROW

We are driven by our passion to create a better world, and are committed to using our resources, knowledge and experience to help achieve this. We believe that by working together we can make a real difference. As such, we strive to create a community of people and organizations that share our vision and are committed to working together to make it a reality. We are committed to fostering collaboration and inspiring innovative solutions to the global challenges that our world is facing. Through a combination of research, policy analysis and advocacy, we work to create a better future for all.